I januar 2021 fik jeg konstateret cancer i mavesækken, af den aller værste cancerform, med en tumor der gik op i spiserøret.

Efter 3 omgange kemo, valgte lægerne at operere, den 31/3-2021. Efter at 3 kirurger havde arbejdet i 6 timer og et kvarter, så verden helt anderledes ud.

De fjernede hele mavesækken og dermed tumoren, tolvfingertarmen og et stykke af spiserøret. De tog et stykke af tyktarmen, som de satte op mellem spiserør og tyndtarm.

 

Og det skal tilføjes, at jeg var heldig. Canceren var indkapslet. Alle mulige undersøgelser og biopsier er gjort, jeg er nu frikendt.

 

Beskeden fra lægerne var, fra nu af og resten af dit liv skal du:

  1. Da lukkemusklen ved spiserøret også er fjernet, og dermed risiko for tilbageløb når man ligger ned, skal jeg sove i 45⁰ grader
  2. Spise ca. hver anden time, små måltider. Dette for at undgå ”dumping”, hvilket kommer ved for store mængder mad, for fedt eller for sukkerholdigt. ”Dumping” viser sig ved øjeblikkelig hjertebanken, koldsved og diarré
  3. Sørge for at holde vægten. Hvilket er / kan være meget svært. Jeg / man føler ikke længere sult og netop ”dumping” kan ødelægge meget

 

Mit liv efter canceren …..

 

I starten var det svært. Jeg gjorde som jeg var blevet instrueret af læger og sygeplejerske. Jeg forsøgte mig frem med kost på forskellig vis og oplevede ”dumping” flere gange. Jeg tabte mig yderligere.

 

Pludselig en dag slog det mig. Jeg skulle selvfølgelig bruge mit pendul og teste mig til, hvad jeg kunne spise, hvad jeg kunne tåle og hvor meget. Så hver morgen begyndte jeg at teste på min mad. Både hvilken mad jeg kunne spise og hvor meget.

 

Jeg spiser nu hvad pendulet siger god for, hvilket betyder god afføring hver morgen, ingen problemer med at hole vægten, dumping mærker jeg intet til. Og jeg er mere velbefindende end længe.

 

I forbindelse med en samtale med en diætist, lærte Simone og jeg, at rigtig mange som står i samme situation som mig, har store problemer med den daglige kost.

Simone og jeg blev enige om, at vi kan gøre en forskel, ved at lære dig / jer at bruge pendulet, og dette er for alle som kan have gavn af dette. Vi tilbyder derfor dig og din pårørende, et kursus i brug af pendulet.

 

Ring eller skriv for yderligere information:

 

Husk, vi skal alle herfra, det gælder om at have det godt, mens vi er her.